недеља, 26. март 2017.

Preliv za kosu

Preliv za kosu može biti sjajno rešenje u više slučajeva:
1) Dosadila vam je prirodna boja kose ali nećete da je oštećujete farbanjem;
2) Prirodna boja kose je izgubila svoj sjaj;
3) Borite se sa žutim, narandžastim ili crvenim pigmentom i ne možete dobiti željenu pepeljastu nijansu...
4) Ukoliko imate pramenove i želite da osvežite boju i odložite farbanje.

уторак, 17. јануар 2017.

Dubinska hidratacija kose

Sigurna sam da ste više puta naišle na termin "dubinska hidratacija kose" istražujući o načinima da se kosi povrati elastičnost, sjaj, zdravi izgled... Dosta devojaka me je gledalo iznenađeno kad sam upotrebljavala ovaj izraz pa sam sada rešila da objasnim ovaj termin i na svom blogu. 

Dubinska hidratacija je nešto što je vašoj kosi ponekad više nego potrebno. Ukoliko vam se kosa mrsi, izgleda oštećeno, mlitavo, onda je pravo vreme da joj pružite jedan ovakav tretman. Nemojte da vas mrzi i nećete se pokajati. 

субота, 14. јануар 2017.

Nega kose zimi

S obzirom da nam je na vrata zakucala taaakva zima, najbolje bi bilo da odspavamo zimski san, što zbog kose što zbog drugih stvari. Međutim, to nije moguće pa bi bilo najbolje znati kako sačuvati kosu od oštećenja čak iako smo svaki dan napolju. 
Vetar, sneg, mraz... sve su to neprijatelji kose ali nije nemoguće zaštititi se od njih. U zimskim danima je potrebno znatno pojačati negu kako ne bismo na proleće imali situaciju da moramo da skratimo pola dužine. U zaštiti će nam pomoći:

субота, 7. јануар 2017.

Osnovna nega kose

U skladu sa tipom kose svaka devojka bi trebala da nauči kako kosu treba tretirati. Nega se razlikuje od tipa do tipa, međutim, postoje neka ''pravila'' koja se odnose na svaki tip. Neke stvari za koje smatramo da nisu bitne mogu i te kako da promene izgled i kvalitet kose. To se odnosi na: 

O meni

Pozdrav dragi posetioci! Pre svega bih želela da vam se predstavim.


Moje ime je Snežana, '93. sam godište i nedavno sam diplomirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu te sam stekla zvanje Diplomirani turizmolog. Neke devojke me već znaju sa Ana.rs sajta gde sam godinama bila vrlo aktivna, pogotovo na temama vezanim za kosu. Dugo već planiram da započnem svoj blog ali do sada nisam imala vremena da sednem i da se upoznam sa celom tom pričom oko vođenja istog. Veoma me zanima kozmetika, šminka, nega kose i sl. Godinama isprobavam različite proizvode i homemade recepte za negu pa mi je ideja da to sve predstavim na ovom blogu. Nadam se da će vam se svideti i da ćete me pratiti. Ukoliko imate neke sugestije i kritike volela bih da mi ih pošaljete kako bih znala ukoliko negde grešim. Možete me kontaktirati na e-mail adresi snowwhitesbeauty@hotmail.com ili na fb stranici.