недеља, 26. март 2017.

Preliv za kosu

Preliv za kosu može biti sjajno rešenje u više slučajeva:
1) Dosadila vam je prirodna boja kose ali nećete da je oštećujete farbanjem;
2) Prirodna boja kose je izgubila svoj sjaj;
3) Borite se sa žutim, narandžastim ili crvenim pigmentom i ne možete dobiti željenu pepeljastu nijansu...
4) Ukoliko imate pramenove i želite da osvežite boju i odložite farbanje.


U prvom slučaju preliv vam omogućava da promenite izgled svoje kose ali da to ne bude drastična razlika. Dobićete sjaj ovim putem, ali i drugačiji odsjaj, u zavisnosti od toga koju boju farbe izaberete. Ja sam dugo pravila preliv crvenom farbom i dobijala sam neobičnu boju koja je na dnevnom svetlu predivna, ima crveni odsjaj na suncu, osvežena jednostavno,  a u zatvorenom prostoru se razlika i ne primeti.

U drugom slučaju je potrebno da koristite farbu koja odgovara vašoj nijansi i dobićete sjajnu, osveženu kosu.
Ukoliko se borite sa neželjenim crvenim, žutim ili narandžastim pigmentima koji se pojavljuju, hteli vi to ili ne, nakon par pranja kose od farbanja, preliv će vam biti neizostavna stavka u tretiranju kose. U zavisnosti od boje vašeg neželjenog pigmenta treba da pravite preliv koristeći farbu u boji koja je suprotna pigmentu.  Na ovoj slici možete videti koju je boju potrebno da koristite kako biste uspele da "ubijete" neželjeni odsjaj, samo odaberite boju koja je prikazana naspram boje vašeg odsjaja.



Ukoliko ste plavuša, sivom farbom ćete uspeti da uništite neželjene odsjaje bez problema. Da li će to biti svetlija ili tamnija siva zavisi od toga kakav vi efekat želite da postignete i kakva je vaša boja kose trenutno. Neko pravilo bi bilo da koristite svetliju sivu ukoliko ste platinasta plavuša, a tamnije nijanse ako imate tamniju boju kose.


U četvrtom slučaju je potrebno napraviti preliv u boji koja dominira na kosi kako bi se razlika smanjila, ili sivom farbom kako bi se uklonilo žutilo u slučaju plavih pramenova.


Postoji više načina na koji možete da napravite preliv:

1. FARBA+ 6% HIDROGEN + VODA

Ja preliv pravim "odokativnom metodom" ali radi lakšeg snalaženja pokušaću da vam dam neke smernice što se količine tiče. To bi bilo ovako:

1\3 tube farbe + 1\3 flašice 6% hidrogena + isto toliko vode.  Ukoliko koristite 3%hidrogen onda je potrebno staviti ga oko 2\3 flašice a vodu izostaviti.


2. FARBA + 3%HIDROGEN + ŠAMPON

Količina je ista kao i u prethodnom slučaju samo što umesto vode stavljate šampon.


3. FARBA + 3% HIDROGEN + REGENERATOR/ MASKA


Razmera hidrogena i farbe ostaje ista, dok se regeneratora ili maske stavi otprilike kašičicu-dve... Ja volim da ubacim u smesu proteinsko pakovanje, a posle farbanja da odradim dubinsku hidrataciju.


Preliv se može staviti i na suvu i na mokru kosu i drži se od 15 minuta do sat vremena.


Postoje i toneri koji se koriste u ovu svrhu ali su, po mom mišljenju, rizičnija varijanta od preliva i ne bih se usudila da ih koristim sama.


Preliv se vremenom ispira, ne očekujte da će trajati duže od  mesec dana. To zavisi od vaše kose (kako prima farbu, koliko je često perete, kakav šampon koristite...).  Ukoliko vam se sviđa odsjaj koji ste dobili prelivom i želite da bude još intenzivniji, možete se odlučiti da stavite jači hidrogen i samim tim dobijete intenzivniju boju kao rezultat.




Nadam se da vam je ovaj post od koristi i da vam se svideo, kao i da ćete mi pisati ukoliko isprobate preliv i na svojoj kosi. 

Нема коментара:

Постави коментар