уторак, 17. јануар 2017.

Dubinska hidratacija kose

Sigurna sam da ste više puta naišle na termin "dubinska hidratacija kose" istražujući o načinima da se kosi povrati elastičnost, sjaj, zdravi izgled... Dosta devojaka me je gledalo iznenađeno kad sam upotrebljavala ovaj izraz pa sam sada rešila da objasnim ovaj termin i na svom blogu. 

Dubinska hidratacija je nešto što je vašoj kosi ponekad više nego potrebno. Ukoliko vam se kosa mrsi, izgleda oštećeno, mlitavo, onda je pravo vreme da joj pružite jedan ovakav tretman. Nemojte da vas mrzi i nećete se pokajati. 
Dubinska hudratacija se radi hidratantnim pakovanjem za kosu. Sve što vam je potrebno za ovaj tretman je vreme, fen, omiljeno hidratantno pakovanje, peškir i obična plastična kesa i ili kapa za kupanje sa  frotirskom postavom.



Može se raditi na suvu, pokvašenu ili skroz mokru kosu. Ukoliko nemate nikakve preparate na kosi onda možete staviti masku na skroz suvu kosu ili na kosu koju ste prethodno oprale ili samo pokvasile. Ukoliko ste stavljali neke preparate koji sadrže ulja i silikone onda vam je mnogo bolje ukoliko kosu operete pre stavljanja maske. 
Masku stavljate u većim količinama nego obično, izbegavajući sam koren. Kada radim dubinsku hidrataciju, ja na koren stavljam ricinusovo ulje kako bih podstakla rast nove kose i pojačala negu temena. Posle nanošenja maske pokupite kosu u punđu, trudeći se da je ne kidate jer je kosa tada mokra i samim tim podložna oštećenjima. Preko kose stavite običnu kesu i fenom zagrevate kosu preko kese. Nemojte fen previše približavati jer je bilo slučajeva da se devojkama istopi plastika na glavi, a to nije baš smešno kao što zvuči. 😀
Grejte nekoliko minuta i posle toga uvijte kosu u peškir, kako bi koliko-toliko zadržao toplotu. Još bolje je ukoliko imate kapu, kao ovu sa slike, i onda preko toga još i peškir zavijete i toplota se zadržava duže. U zavisnosti od toga koliko imate vremena, toliko držite na glavi. Sat-dva je sasvim ok!  Na svakih pola sata je preporučljivo opet zagrejati kosu i umotati. 
Kosa se zagreva jer kosa bolje prima sastojke maske pri toploti. Ne bi trebalo koristiti maske sa silikonima, nema svrhe to raditi.
Ja obično dubinsku hidrataciju radim pre pranja kose, ali nije greška ni ukoliko se odradi posle pranja. Posle samo treba da se ispere dobro kosa i to je to. Ne treba ponovo šamponirati. Naravno, ulje na teme u tom slučaju ne stavljate ili ga stavljate pre pranja kose. Dubinsku hidrataciju možete raditi jednom mesečno ukoliko vam je kosa zdrava, ali i češće ukoliko je oštećena. 


Moja kosa dubinske hidratacije. 


Pokušajte sami i pišite mi u komentarima da li vam se svidelo. 😊


Нема коментара:

Постави коментар